Thursday, May 28, 2009

~Man Utd vs Barca~













Bismillahirahmanirahim

Leh ke post pasl mende ni??(tnye dlu)
28hb Mei 09

Seperti yg kita tau,pg ni 2pasukan terhebat di Europe telah bertembung..MAN UTD vs barcelona..Permainan yg cantik dtunjukkan oleh MAN UTD pada 9 minit yg awal dgn percubaan demi pcubaan..tp Barcelona dgn satu try je trus dpt goal(ces2).minit ke 10.tapi tak mengapa..permainan dteruskan dgn MAN UTD nmpk sdikit glabah..mayb tkejut dgn jaringan pd minit awal...menuju ke 30 minit,Barca mula menguasai permainan...dan wisel tok halftime telah dtiup.

2nd half,some changes had been made by Ferguson tok menigktkan serangan Man U...malang sekali percaturannya tidak lah begitu berkesan..Barca masih menguasai pmainan..Pada minit ke 70,hantaran cantik dari Xavi siggah tepat di kepala Lionel Messi(man of the match pilhan syaz dan syafiq),dan beliau menjaringkan yg agak lawa a..(cm aku biasa buat tu..haha)...Impian MAN UTD leh dkatakan telah berkubur pada saat itu...huhuh..dengan Gerard Pique men power gle(ex Man U..n man of the match plihan aku)memg sukar la man u tok keja

Kesimpulannya,Barca the best team in Europe with treble championship...La Liga,Piala Raja Raja Sepanyol dan Champion League...

Man Utd:EPL,Carling Cup
Chelsea:Mayb FA cup la kot
Liverfool(oppss liverpool):Nothing..haha

Sehingga kita bjumpa next season ye..Jom tgk Piala Malaysia lak pasni..wahaahaha..Melaka2!!

by AminBaek
Wallahuallam

4 comments:

Hazwan Arif said...

mcm ne dgn arsengal??haha

Amin Baek said...

takleh ckp kuat2..sian fan arsengal..dorg ngah senyap je tu...hahah

princess irda said...

eh2.. ni silap post ek? :P

admin, cemana dgn post ni ek?

umairzulkefli said...
This comment has been removed by the author.