Thursday, May 28, 2009

Futsal After Mandarin...

[ I believe I can fly!!(sbb da abes xm) ]

salam n slamat sejahtera to ya'll..

Pada tanggal 27 Mei 2009 yang lepas, pasukan pejuang kebebasan dari final exam ChemE jan07 telah menghantar seramai 16 kipas susah mati futsal ke Sports Planet,Menglembu untuk bermain futsal secara berjemaah anjuran Apih Micro(ketua exco Aktiviti dan Kegiatan Luar).

Tujuan utama aktiviti ini di anjurkan adalah untuk meraikan secara rasmi hari kemerdekaan belia2 ChemE jan07 (org len da lame abes paper 25 mei tuh,tp kene tungu dak2 amik mandarin r plak,haha).Selain itu, agenda ukhuwah juga di tekankn dan dapat dilihat spnjg permainan di mana,sape2 y bwk air minum tuh mmg konfem abes sbb dikongsi beramai2 walopon tuan punyer air tuh xtau sape y abes kn air die..haha. Aktiviti ini juge merupakn warm up kepada final UCL, di antre BARCA dan man u.hehe...Barca mng beb 2-0.Idop Messi!!

Co-organiser, Syaz merupakan pic tuk unit log bg event kali nih..beliau lah y bersusah payah (sbb Apih ade paper mandarin pg tuh) tuk set kn tmpt n ms serta transport tuk pergi. Alhamdulillah,berkat usaha beliau, plan y berkurun2 di cadang kn telah dapat di realisasi kn..credit to syaz.

So setelah berjanji melayu pukol 2.30ptg utk gerak ke Sports Planet dari UTP, akhirnye kami bertolak pd pukol 3.05ptg dari utp.(padahal tempah court kol 3 ptg.adesss). Plan asal nyer seramai 18 org turut serta, tp oleh sbb y sorg nih koma sms nk bertolak, n sorg lg plak terkene sindrom melekat depan pc kerana Dota, akhir nyer 16 kipas susah mati futsal shj y msh kekal di atas perjuangan asal(sape r agak nyer??ZZzzZZzz).

Bertolak dgn 3 buah pacuan 4 roda milik sap atan,syaz dan kacang(die xg tp kete smpi menglembu), kami akhirnyer sampi di sports planet lbh kurg kol 3.45ptg. Pacuan 4 roda yang pertama tibe adelah y di pandu oleh bakal juara F1 baru,sap atan(tanye dak y nek kete die,nape aku ckp camnih).


"Weh cpt mengong..nk stat leni!", kate apih kpd shbt2 nyer.

Tanpa melengah kn ms lg, kami trus henshin(kamen raider) dgn pakaian sukan msg2, krn da xsabo2 nk meledak kn gawang gol lawan..haha.


kawan2 jom tuka baju mandi,nk men futsal nih..lallluu...

Mayak kegembiraan sbb abes mandarin pahtu men futsal plop..


Dua hati menjadi satu..hehe


Ade 3 pasukan telah berjaya di bntk khas tuk ptg tuh iaitu :

1) Pasukan Sap Bonez
-sap atan
-apih micro
-lipanboy
-aik
-beliau


Tiga jantan pingitan??

2)Pasukan Man U tegar :
-amin lalat
-syaz
-din saad
-jahar
-amin lg satu

3)Awok2
-pok jak
-mayak
-nuar
-nije
-mamat klate

Sistem permainan y di gunakan adelah stiap team akan maen 10 mnt. lps 10 mnt satu team kuar,n di ganti kn ngan team lg satu dan setrus nyer smpi r cukp 2 jam kami tmph court tuh..

Pelbagai aksi mnrk dpt di tonton spnjg match y menggabungkn kekuatan fizikal dan mental peserta dari ketiga2 team nih. Antre y sgt perform pd ptg itu adelah nije. Beliau telah berjaye menyelamat kn gawang gol dari dibolosi lawan walopon terpakse berkorban tubuh bdn(sory nije,aku xd niat shoot ko kat situ).


[ Tak menyempt nk kuar court, minum through net jer sudey ]

Persaingan fizikal juga dapat dilihat especially antre dua awok2, iaitu mamat ngan mayak. Mamat dgn berani dan cekal tlh cube utk merampas bola daripada mayak,tetapi malangnyer,tubuh bdn nyer memantul dan melayang ke blakang apabila bertembung ngan bdn mayak(haha.byg kn bdn mamat y cute tuh bertembung ngan bdn mayak y besa n tingi..lawak giler do..puas aku gelak ms tuh..klaka thp dewa..wakaka)


Beliau xsabo2 nk men..epi smcm.


Aksi2 hbt ChemE Jan07 berfutsal..

Tp y xbest nyer,xsmpi 2 jam sume da pancit thp gaban. Dok rok nk lari n pass bola.haha..burn r 15 mnt trakhr tuh sbb sume da xlrt nk men..haha..nwy,everybody satisfied sbb dapat pulun kaw2 selepas tensen ngan xm (especially PHT, n also mandarin for those who took it).

Sebelom kami berangkat pulang, kami xmelepaskan peluang tuk bergambar beramai-ramai sbg tanda kenang-kenangan.


Jurukamera xberbyr-->shebby a.k.a obama



Xd dlm pic : pok jak,mamat,din saad.Cube teka nape mayak cume nmpk muke jer??


Gambo nih pon mayak just nmpk kepale jer??


ChemE Jan07 TERBEK!!!!

p/s:ni post sulung dr aku,so mntk maap kalo ade salah silap n kekurgn dlm post nih..caption hanyelah guroan smate2. Epi hols!!! Epi OBS!!Epi berevent!!
salam...

7 comments:

Hazwan Arif said...

jantan pingitan?
kacak kot..
haha

lipan the malicious said...

haha..ngaku je r pingitan..haha

Amin Baek said...

team yg ko tulis,salah a lipanboy..hape da..hehe

lipan the malicious said...

haha..aku wat mane aku ingt jer..lupe r..haha..sory2..team y btol pe r??

Amin Baek said...

ai silipan ni..aku putuskn kaki ko satu persatu br tau..haha..ntah..aku pn ingt tak ingt jek..tp aku tau ada yg slh a..team aku pn ada slh..~sempt korg men lyg2..ces2..haha~

beliamuda said...

bagus jugak laporan ko ni poji.. aku baca je dah rasa suasana tuh... haha

lipan the malicious said...

haha..trimas pujian dari beliau..terharu ade org hargai penulisan aku..cewah..
haha..amin oi..tu nk isi ms lapang r..sronok pe men lyg2 ptg2..last2 bg kat dak2 kck kat situ men..haha