Thursday, October 1, 2009

~Hari Raya Cheme Jan07 versi Melaka~

Bismillahirahmanirahim

Syukur ke hadrat Ilahi kerana terus memberikan kita peluang untuk terus bernafas dengan oksigennya,terus memberi nikmat2 yang tak terhitung banyaknya..Alhamdulillah

Disebabkan aku tengok blog chemi ni tak updated pn,saja nk update pasal aktiviti dak2 chemi jan07 di Melaka(best..hoho)..

Pada raya ke4,Kami(aminbaek,abu huzaifah,azfar) telah berkunjung ke rumah Sap Atan yang berada di Pulau Sebang,Alor Gajah..Kali kedua penulis berkunjung ke sana selpas Cheme Car lu,,Kami telah djemput oleh tuan rumah untuk menjamu selera.Pelbagai juadah dsediakn..Nasi himpit,Sambal kacang,ketupat,cendol,dan tak Bakso..hampir 1jam lbih kami di sana menikmati hidangan itu..Akibat penghadaman berlebihan,Abu telah tersadai kepenatan di meja makan tersebut..Aminbaek hanya makan ala kadar jek..haha(jgn marah Bu)..Nk upload gambar,tp gambar sume pada Sap..huhu

Pada raya ke 5 lak,trip ke seluruh Melaka untuk menzirahi teman2 seperjuangan di Melaka..Didahului dengan Faidhah,Syuhaidah Rahmam,Aminbaek,Adi,Abu dan juga Azfar..Alhamdulillah..segalanya berjalan lancar..wpon beberapa orang tpakse menarik diri di saat2 akhir..huhu..takpe..insyaallah raya len,kita wat seluruh semenanjung lak ye..hehe..(nex raya ngah intern weh..huhu)..

Ketika ini di rumah Faidhah..Kelihatan Abu menahan nafas..haha..(Abaikan pose Azfar)
Ketika ini berada di umah Syuhaidah Rahmam..
Faidhah kegirangan melihat bihun goreng di depan mata.

Abu yang tak perlu di xplain lg..sentiasa hepi di depan meja makan..haha
Motorsikal polis ketika bertugas(otw balik UTP)
updated pic:Meter penerbangan JCC **** kami ke UTP


Semua caption adalah jenaka semata2..harap tidak ada yang berkecil hati.hehe

Ramadhan sudah pun berlalu..Syawal kini sudah masuk hari ke 12..Semoga Ramadhan kita diterima dan semoga kita akan dtemukan dengan Ramadhan seterusnya..

tak brpa ingat hadisnya bagaiamana..tp lbh kurg gini isinya yg pasti shohih.haa..da jumpa yg btolnye..
.
"Sesiapa yang berpuasa pada bulan Ramadan lalu diiringi dengan puasa enam hari di bulan Syawal, seolah-olah dia telah berpuasa setahun"

Selamat menyambut Syawal ,selamat membuat esemen,selamat membuat presentation..sok aku ada viva..huhu

walllahuallam


9 comments:

faidhah Hassan said...

amin dgn adi tgh bernasyid 2..tengok tangan diorang
haha

mekaseh sudi dtg umah saye =)

beliamuda said...

hoho.. dak2 melaka nya update.. :P

Amin Baek said...

faidhah:aah a..br pasan..dlu kami nasyid mozac kot..haha..xde a..men2 jek

beliamuda:kelantan ble lagi..kaman2..hehehe

Abu Huzaifah said...

x,ksah sbnanrye,amin tambah bakso,dadih smpai 3 x kali rumah sap

terry bogart said...

gaya abu paling cool..xboleh blah..

beliamuda said...

update sekeping gambar je ke? haha.. gambar mahal eh? nasib baik tak buat pusingan kedua meter tuh... :P

Amin Baek said...

saja nk tnjuk meter kapal terbang yg aku naik ritu..haha

EDiG~ said...

amin, kamera aku tu min..
haha..

sape nk naek flight jcc ****, klajuan cahaya..

mai rmi2..

penaberkala said...

meter rosak ke kamera rosak?
konpius