Thursday, December 31, 2009

CJ7 top 5 people of the year

sari berita utama

tahun 2009 meninggalkan kenangan yang sangat manis buat semua warga ChemE Jan 07 @ CJ7

2009 telah membuka satu lembaran baru, permuafakatan di dalam CJ7 dilihat semakin jelas dari masa ke semasa.

keadaan ini sangat berbeza jika dibandingkan ketika tahun 2008 dan 2007, di mana warga CJ7 cuma dihubungkan atas dasar persamaan 'course' sahaja.

kini, hubungan yg dijalinkan semakin ketara apabila jurang antara semua warga CJ7 berjaya dikurangkan. Rungutan tentang warga Cheme Jan 07 tidak mengenali rakan CJ7 yg lain sudah tidak lagi kedengaran.


sehubungan dengan ini, saya ingin menyenaraikan top 5 CJ7 person of  the year (pada pandangan penulis). pemilihan ini dibuat berdasarkan sumbangan mereka tehadap CJ7

calon-calonnya ialah:

MUHAMMAD HANIFI BIN CHE IBRAHIM

RUFAIDAH BINTI MOKHTAR

MUHAMMAD SAFWAN BIN ATAN

MUHAMMAD ZAKWAN BIN MOHD SAHAK

NURUL AMIRAH HANIM BINTI UMAR

DHANARAJ A/L TURUNAWARASU

MUHAMMAD AMINUDDIN BIN ISHAK

MOHD SAFWAN BIN MUHAMAD DIAH

ZAKI SAEED AHMED BAHAKIM

ADI AIZAT BIN RAZALI

NURUL IRDA BINTI ZAHARI

MUHAMMAD NASRULLAH BIN JAAFAR

MOHD HAFIZ BIN MOHD AMADZUN


dan pemenangnya ialah

1. RUFAIDAH BINTI MOKHTAR

antara penggerak utama CJ7, 'kak R' dilihat antara penggerak utama kepada usaha untuk merapatkan jurang antara semua warga CJ7. peranannya dalam aktiviti CJ7 sangat besar. kepetahan berbicara dan kebolehan menegur secara berhemah membuatkan beliau sebagai seorang yang dihormati oleh keseluruhan warga CJ7. 

2. MUHAMMAD ZAKWAN BIN MOHD SAHAK

selaku ketua course CJ7, peranan 'Z' dalam merencanakan aktiviti untuk CJ7 tidak boleh dilupakan. bertindak selaku pembuat keputusan, segala masalah yang dihadapi dalam menjalankan aktiviti yg dirancang berjaya diselesaikan. ke'cool'an  Z membuatkan ahli2 CJ7 yakin dengan kepimpinannya.

3. MUHAMMAD AMINUDDIN BIN ISHAK 

spammer sejati yang tidak perlu diperkenalkan lagi. kehadiran amin dilihat memenuhkan ruangan inbox ahli CJ7 dengan spam yg berisi dan bernas (bukan sebab die besar ek). idea yg dilontarkan sentiasa membuatkan ahli2 CJ7 yang lain berbincang sebelum mengambil keputusan yg terbaik.

4. ZAKI SAEED AHMED BAHAKIM

big bro dalam CJ7. sebagai pelajar antarabangsa, Zaki tidak kekok untuk bergaul bersama2 ahli CJ7 yg lain. zaki memainkan peranan yg penting dalam usaha untuk merapatkan hubungan antara pelajar tempatan dan pelajar asing dlm CJ7. selain meng'offer'kan diri untuk berbincang dengan lecturer tentang jadual waktu, kesanggupan nya untuk menganjurkan CJ7 premier league ( CPL) bersama fauzi sangat dihargai.

5. MOHD HAFIZ BIN MOHD AMADZUN

super junior CJ7, hafiz juga salah seorang watak dalam CJ7 yang memberikan impak yg besar. pengaruhnya didalam kelas menyebabkan setiap orang didalam kelas pasti dapat mengesan kehadiran nya. pda suatu ketika lantang menyuarakan rasa tidak puas hatinya terhadap beberapa perkara, namun akhirnya, kelibatnya nyata membawa angin baru terhadap suasana CJ7 keseluruhannya.


semoga 2010 bakal memberikan CJ7 lebih kejayaan yang bermakna.

sekian berita utama

kt bawah nnt korg komen, upkan sket name aku :D hahaha


 

13 comments:

terry bogart said...

yups... she deserved it..

congratz to the organizer..

along rufaidah said...

oh..this entry is soo sweet~
(not because my name is listed k)

it made me feel all warm inside knowing that cj7 has got to the point that we're a real family

let's take full use of the time we have left TOGETHER (which is less than 2 years)

p/s: sap..puji lebih2 nk suruh org blanje ke nieh?

miss sunshine said...

Diorang memang deserve top 5. thanks kepada mereka2 yang bertungkus lumus nak merapatkan jurang CJ7. siye woo rase thun ni macam family(kalau sebelum rase cam rakan se kos je)

good job sap. aku calon ko jadi reporter tetap untuk CJ7 :D

Hazwan Arif said...

nice~
lpas ni aku nk sap bace entri ni dpn dlm class kuat2..
hehe

terry bogart said...

sap..ko sorang je boleh panggil dia akak R..coz ngan kitaorg, rufy kena panggil abang..ha3..

cuba try skit.. abg nipie,abg nijee, abg luqman, kak syafy.. ngeee..

ha3

along rufaidah said...

setuju2~ sap boleh jadi official cj7 reporter lepas ni

idea yg agak bernas jgk tu kalau baca dlm kelas ala2 buat liputan berita

err~ abang2 tak main ek. btw, syafy tu adik bongsu cj7 tau...die lahir disember 1990. boleh pulak kak syafy.

nifi a.k.a beliamuda said...

erk, tercalon jugak nama di situ ya...

Amin Baek said...

huahua..
gle style..
tgk kt atas2 tu,calon2,ingat ada undian..upe ada pemenang lak kt bawh..

'sehubungan dengan ini, saya ingin menyenaraikan top 5 CJ7 person of the year (pada pandangan penulis). pemilihan ini dibuat berdasarkan SUMBANGAN mereka tehadap CJ7'

sumbangan??aku rasa xde pn..awt leh menang ni..hahha

dengan ini,sy ingin mengucapkan syukur tak thingga,trima kasih pada ibubapa sy,kwn sperjuangan.,dan juga kepada peminat2 yg mengundi sy..hahaha

'kt bawah nnt korg komen, upkan sket name aku :D hahaha'

sap,aku up kn nama ko..sap bagus do,,asl tak menang lak ni..haha..btw,komen kt atas a,bukn bwh.hehe

SAP Perform said...

hahaha
yeah

amin: jgn lupe chikenchop untuk aku min..
ko da janji klu aku menangkan ko, ko nk blnje aku
:D


bace dlm kelas 2 cm menarik..bia dak abu bace..die kelaka sket
:P

kembara hidupku said...

cne pulak nme hafiz ade
calon pun x?/
hish3

kembara hidupku said...

cne pulak nme hafiz ade
calon pun x?/
hish3

SAP Perform said...

da ade da
terlupe nk tauk
hehe

syahadatul haq said...

salam..thanks for the info