Monday, April 18, 2011

|| CHE-1 --- CHE-3 --- CHEGirlz ||

Salam.
Alhamdulillah. Semalam berakhirlah pertandingan futsal batch Januari 2007.
Wakil course aku terdiri drpd team aku sendiri, CHE-1, CHE-3 dan CHEGirlz. Entah nape ptg semlm cuak semcm je pasal game ni. Padahal antara course batch aku je.

Before Playing

Pasal team CHE-3 dan CHEGirlz,aku xtau sgt perjalanan perjuangan dorg. Tp resultnya, CHE-3 berjaya menduduki tempat ke-4 selepas tewas dgn team ICT-BIS di separuh akhir dan EE-3 dlm perlawanan merebut tmpt 3-4. 

Aksi 1 CHE-3
|| Aksi CHE-3- Kerol-Mus-Fahmi-Azahari-Hamzah-Raj ||

CHEGirlz plak,dorg sgt la perform selepas menjuarai tournament antara team2 wanita. Menang bergaya 2-0 ke atas EE di perlawanan akhir meletakkan dorg di tempat pertama. Tahniah buat dorg.

Aksi 1 CHEGirlz

Juara!
|| Sparta!!! Yuyue-Syu-Syafy-Azura-Irda-Ijat-Madiah-Ida-Hidayah ||



Team aku plak,CHE-1 adalah team Chemical Assessment,dan ada juga dak2 course lain gelar team kitaorg ngan nama Team CPL sebab dorg tau yg kitaorg juara CPL musim lalu. So,perjalanan team CHE-1 adalah bersama-sama ngan EE-1, PE-1 dan ME-1 dlm Group 1. Keputusan perlawanan CHE-1 adalah seperti berikut:

CHE-1 [6] vs [0] PE-1 (Nas-3, Syaz-2,Amin-1)
CHE-1 [0] vs [0] EE-1
CHE-1 [1] vs [0] ME-1 (Poji-1)

CHE-1 [1] vs [0] PE-2 (Nas-1)
CHE-1 [2] vs [0] EE-3 (Nas-1,Poji-1)
CHE-1 [1] vs [1] ICT-BIS (Nas-1) ----> Penalti [2-3] (Zakwan,Poji)


Aksi 2 CHE-1

Aksi 3 CHE-1

We Win!!
|| Mana kaki Amin weh???kagum2 ||


Setelah berjaya menduduki tmpt pertama dlm Group 1 dgn 7 mata, CHE-1 melangkah ke peringkat suku akhir dgn menentang PE-2. Alhamdulillah,berjaya menumpaskan dorg ngan jaringan 1-0. Jaringan tunggal oleh aku. Mara pulak ke separuh akhir menentang EE-3. Team ni tampak lebih mantap dgn kehadiran multi-national player. Namun, Alhamdulillah. Team ni pun berjaya ditewaskan dgn jaringan 2-0 (Nas-1,Poji-1).

Futsal-Partner
|| My Best Buddy in Futsal ||

Maka maralah team CHE-1 ni ke perlawanan akhir menentang ICT-BIS yg telah menewaskan CHE-3 diperingkat separuh akhir. Perlawanan ni begitu sengit dimana team ICT-BIS telah berjaya menyumbat dahulu gol dgn mendahului 1-0. Namun,semangat kental CHE-1 berjaya menyerikan kedudukan 1-1. Namun,kedudukan tu kekal sehingga wisel penamat ditiup. So,kemenangan ditentukan tendangan penalti. Akhirnya, CHE-1 tewas diperlawanan penalti ni dgn jaringan 2-3. (Zakwan-1, Poji-1).

Finalist

Aksi 1 CHE-1

Tewas
|| Muka2 pas tewas penalti di perlawanan akhir ||


Papepun, tahniah buat team CHE-1. Perform2. Sgt best maen ngan korg. Chemistry mantap. Semoga match ni menjadi persediaan utk CPL-April 2011 yg akan menjelang xlama lagi. Chaiyok2!!!

Winner


Horayy!!
|| Memory 2011 ||


P/s: Credit to rumate, Safwan Diah for the great photos. Thankz bro! (^_^)

          α
Wassalam (^_^)

4 comments:

Hazwan Arif said...

korg kekurangan striker berwibawa mcm aku haha


congratz guys..dak chemi mmg power yeahhh

miss sunshine said...

untuk ChemeGirlz (8HB)

1st match:
8HB (1) vs MeGi (0)
gol: yuyu

2nd match:
8HB (1) vs Civil Chicks (1)
gol: syafy

Semi Final:
8HB (2) vs PE (0)
gol: both syafy

Final:
8HB (2) vs EE (0)
gol: syafy, syu

hafizmicro said...

mane laa pic ak.. manager kot.. haihssss

nifi a.k.a beliamuda said...

nice pic ar, and nice game..

aku tak turun pun semalam.. :P