Sunday, September 5, 2010

3 Bulan Ber-Internship-ing

Sudah masuk Sept 2010, menandakan telah berlalu nyer 3 bulan pertama berpraktikal bagi Batch UTP Jan07, to b spesifik CJ7..dan dalam 3 bulan ini juge blog nih sunyi sepi..asik dok spamming je keje kat GG..zzz..:P

Wajah salah seorg calon trainee of the year di Celestica..tekun kn die wat keje?

Just wanna update what happen in the last few months..aku update on behalf dak2 Celestica y nipi gelar Celesticos..haha

nipi suro tanye kn,macho x die pose camtuh?

Kanak2 CJ7 y tercampak kat Kulim, Kedah nih seramai 7 org..Mereka adelah Aik si misai, Irsyad the Abah, Abu the CUMIL, nipi the Beliatua, Farhan the Buwik, Pok Jak the JaknJill, and plg macho Lipanboy..haha (osmate2 jgn marah)

Mandi Manda di Sg Sedim..Nipi,Poji,Aik,Buwik,Irsyad,Abu, Pokjak?(da tuka jd Bob??)

Kami sgt caring..siap tolong mandikan buwik lagi..haha

Kanak2 periang CJ7 nih menetap kat teratak no 48,Kulim Techno City (well known as KTC), just 5 mnt dari celestica..rumah 2 tingkat dan kosong xd pape..untill our second month here...hehe..
rezeki menyebelahi kami brangkali, dapat durian runtuh..alhamdulillah,skang rumah da lengkap dengan tv,astro,peti sejuk,mesin basuh,dapur,sofa,meja makan,streamyx dan sebagai nyer r..

Pokjak berusaha gigih nk cabut aerial..nk psg kat KTC..haha


Aik sblom ade misai,di depan ruma sewa kami...

sebelom setinggan jadi condo..haha

Working environment di sini xbrape condusif senanyer..tp bole la nk timba pengalaman dealing with other people..cane nk deal ngan engineer, cane nk deal ngan SV, cane nk deal ngan operator..every group of people have different way to communicate..kite tak bole tibai je layan sume org same..nnt kite y truk nnt..kene pandai amik ati diorg.build gud relationship dengan diorg,Insya Allah keje kite mudah nnt..sbb sng nk mntk tlg etc..dan plg penting bile diorg da tolong jgn lupe bls jasa diorg,blanje mkn ke..konfem in the future mudah nk mntk tlg lagi..hehe..n plg penting SMILE always..senyum kn sedekah?

Contoh senyuman plg menawan..peace

Hidop kat sini mmg happening sbb dapat osmate2 y sempoi n satu kepala..ajak je r wat pape aktiviti mst on shj..best dapat osmate camnih..hehe..
kat sini dak2 celestica (dak meche+cheme) sgt harmoni hidop kami..banyak aktiviti kitorg wat same2...hampir tiap wikend gak r hang out bersama..aktiviti wajib tiap mingu.wikend men futsal n tiap ari selasa badminton..
stakat nih aktiviti plg BEST kitorg wat same2 mandi manda di Sungai Sedim, dan men funfair di Queensbay..happening siot..dak2 Penang pon ade join gak Sg Sedim tuh..woot2..haha
p/s : kepada shbt2,slalu la exercise time intern nih..jgn melebar je keje..hek2..

Terbukti Abu dan aku makin kurus..ble masuk kami berdua kot baju nih..

Singah sebentar di Nashmir utk baham TOSSAI ANACONDA..haha


Bergambar sebelom membasahi diri..bersama kanak2 penang..

Dari abu bertukar jadi aku then tuka lg jadi buwik baru msk air..hbt x?haha

Terjun tiruk!!!!


Slain pengalaman manis,ade gak r pengalaman pahit..

Kene marah mst ramai da kene kn?xkire r ngan SV ke,engineer len ke mahupon rakan sejawat..bear with it,saba la yer..kite praktikal je..kene marah redha je r..nk wat cne kn?

Mslh kecurian pon timbul gak ms 1st month di sini..nsb bek x pecah rumah,tp ilang la sluar jeans gantung kat lua,kasut nike sepasang, n plg celaka slipar jepun aku pon kene rembat..haram punye pencuri..but thank God,xilang pape lg truk..sbb dgr cte dak batch kite y intern di KL,uma kene pecah(laptop sume ilang), kete kene curik,kete excident truk..so bersyukur la..n plg penting beware of ur properties k?
N drive @ ride carefully..lg2 lak nk balik raya nih..

last but not least,slamat berpuasa,selamat bersahur n SELAMAT HARI RAYA dari kami warga Celestica..hek3..
nantikan video raya dari kami..(xtau jadi ke x nk wat)..huhu...

9 comments:

Amin Baek said...

terima kasih update...

kesian blog chemi ni..kah3..

byk aktiviti orang utagha..

orang slatan xbyk..kami lepak library je..kah3..(nmpk no tipu)

lala land said...

ahhahah..tu r..byk gile aktivitas korg..ape kate korg dtg kl..kite jalan2..harharhar

lipan the malicious said...

update r plak dari mlaka min..utagha kulim da..haha

along rufaidah said...

oh..org gurun tak byk sgt aktiviti
sbb yg anak dara kt gurun, yg teruna kt sg petani

tapi..

ada aktiviti latest kami baru buat last week..sekejap lg saya try update ye (smpt ke nk update ni dgn keje2 bertimbun..huhu).

penaberkala said...

mantop dowh dak2 celesticos ni
tenkiu weh datang penang

ak pun nk update gak sal dak2 penang
nak post camne weh kat sini?

miss sunshine said...

waah~ bagus poji..
nuar, gune email mane untuk account blogger? meh nak invite..

kepada mane2 blogger yang berminat nak jadi author untuk blog ni tapi xlisted as author lagi. bole request kat sini yer :D

penaberkala said...

sy dengan muka tak malu ingin request sbg author blog cj7

mkamh5587@gmail.com

harap, update dari negeri-negeri lain akan menyusul selepas ini

miss sunshine said...

request sent..check inbox ye nuar :D

penaberkala said...

orite, dah dapat
tenkiu admin